Служители към звено „Инспекторат“ в Благоевград със съботна акция срещу нарушители

Снимка: Община Благоевград

Проверяват се и лица, които събират пари, представяйки се за глухонеми

Служители в звено „Инспекторат“, дирекция „Екология и чиста среда“, проведоха акция с цел превенция на нарушения и нередности.

По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов е проверен сигнал за подготвителни дейности за изграждане на площадка, прилежаща към временен търговски обект (ВТО) в района на бул. „Джеймс Баучер“.

Установено е, че на място се трасират около 30 кв. м. площ, като същата се посипва с инертен материал. На ползвателя на ВТО е съставен констативен протокол с предписание дейностите да бъдат незабавно преустановени.

В хода на проверките е констатирано и нарушение от страна на фирмата изпълнител, ангажирана с подмяна на настилката на главната пешеходна зона в града.

В момента по ул. „Димитър Талев“ се извършва ремонт, като периметърът не е обозначен с необходимата сигнализация, а е ограден със строителен материал, което създава неудобство за жителите и гостите на града. В тази връзка Община Благоевград ще изпрати писмо до фирмата и ще потърси отговорност за действията.

Служители към звено “Инспекторат“ са реагирали и на сигнал от граждани, относно мнителни лица, които събират пари от минувачите, представяйки се за глухонеми.

Акции, с цел превенция на нарушения и нередности, ще се провеждат ежедневно, по разпореждане на кмета Илко Стоянов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK