След близо 50 години експлоатация: За 12 млн. ремонтират тунелите при Дупница

Снимка: Infomreja.bg

Срокът за изпълнение е 540 дни

До 8 януари 2024 г. се приемат оферти в обществената поръчка за проектиране и основен ремонт на тунел „Дупница“ на пътя за Благоевград.

Общата прогнозна стойност на обществената поръчка е 36 млн. лв., в които се включва и ремонтът на тунелите  „Велчова завера“ и „Боруна“ на пътя Русе – Велико Търново. Обществената поръчка е в две обособени позиции, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура".

Първата обособена позиция е за изготвяне на технически проект и основен ремонт на тунела при Дупница. Тръбата на съоръжението в посока Кулата е изградена през 1979 г., а в посока София през 2008 г.

Индикативната стойност на обществената поръчка е 12 млн. лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 540 дни, от които 120 дни за проектиране и 420 дни за ремонтните дейности.

Проектът за рехабилитацията на тунелните съоръжения включва саниране на укрепителнитите стени в предпорталното пространство и подобряване на отводняване с отвеждане на повърхностните води. Тунелите ще бъдат с нова асфалтова настилка, пътна маркировка, пътни знаци, система за електрозахранване.

В техническия проект ще бъде предвидено и изграждане на високоефективно LED осветление /аварийно, евакуационно и предпортално/ и система за управление на осветеността.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//