Синът на Шумахер върви по стъпките на баща си

Снимка: "Мерцедес"

Мик Шумахер твърди, че е достатъчно добър пилот

Резервният състезател за "Мерцедес" Мик Шумахер се надява на ново титулярно място във Формула 1, тъй като в края на сезона изтичат договорите на 14 пилоти от шампионата.

"За мен е предимство, че кампанията започва и ще се разраства в следващите месеци. Ще се случат много неща. В отборите ще настъпят промени, но ще има и един-двама пилоти, които може да прекратят кариерата си", каза Шумахер, цитиран от ДПА.

Синът на седемкратния световен шампион във Формула 1 Михаел Шумахер се състезаваше през 2021 и 2022, не получи място в решетката миналия сезон, но през 2024-а е резерва на "Мерцедес".

Той ще участва също и в Световния шампионат за издръжливост през 2024-а за "Алпин", който ще го отведе до известната френска писта "Льо Ман", където баща му се е състезавал точно преди да прекрати кариерата си. Шумахер вярва, че въпреки всичко, притежава необходимите качества, за да се завърне във Формула 1.

"Знам, че имам нужните умения, достатъчно добър съм, показах го във Формула 4, Формула 3 и Формула 2. Фактът, че съм печелил надпревари и турнири бързо ще бъде забравен. Доказах колко добре карам под напрежение. Формула 1 не е толкова различна", добави германският пилот, съобщава БТА.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK