Синът на Пригожин се опитва да поеме контрола над "Вагнер"

Снимка: news.bg

Павел Пригожин прави опит да включи отново "Вагнер" в бойните действия в Украйна

25-годишният син на Евгений Пригожин, Павел Пригожин, прави опити да поеме управлението на "Вагнер", според американския институт Thinktank.

Той преговаря с руската национална гвардия "Росгвардия". Павел Пригожин прави опит да включи отново в бойните действия в Украйна наемническата организация "Вагнер". Това твърди Институтът за изследване на войната, като се позовава на известен канал в Telegram, свързан с групата.

Този ход би осигурил алтернативен лидер на командира на "Вагнер" Андрей Трошев, който е подписал договор с Министерството на отбраната и публично бе приет от Владимир Путин, като се присъедини към него на среща миналата седмица.

"Не е ясно какви са според Кремъл връзките между бойци на Вагнер и руското правителство", заявиха от Thinktank.

"Росгвардия" е пряко подчинена на президентската администрация, поради което "публичната прегръдка на Путин с Трошев и подчиняването на бойци на "Вагнер" на руското МО заслужава внимание", заявиха базираните в САЩ анализатори.

"При всички случаи МО ще трябва да осигури оборудването и доставките за големите възстановени сили под ръководството на Росгвардия, тъй като Росгвардия не разполага с логистична инфраструктура, за да направи това самостоятелно", съобщава Sky News.

Въпреки това ISW цитира източник от "Вагнер", който съобщава, че преговорите между Павел Пригожин и националната гвардия включват запазване на името, символите, идеологията, командирите и ръководството на паравоенната група.

Това показва, че "някои служители на "Вагнер" са заинтересовани да се обединят около свързана с Пригожин алтернатива на свързания с Кремъл и МО Трошев", заявиха от ISW. /VESTI/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//