Син уби майка си в Пловдив, откриха трупа й на терасата на апартамент

Снимка: Infomreja.bg

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор

Окръжна прокуратура - Пловдив привлече като обвиняем Й.Г., на 31 г., за това, че на 14 март 2024 г., умишлено е умъртвил майка си – престъпление по чл. 116 ал. 1 т.3 вр. чл. 115 ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщават от държавното обвинение.

На 14 март 2024 г., около 20,00 ч., на тел. 112, бил подаден сигнал, че в гр. Пловдив, на терасата в апартамент, е била намерена починала 54-годишна жена. На място са пристигнали полицейски и медицински екипи, като при първоначалния оглед не са били открити следи от насилие.

По-късно е била извършена тройна съдебномедицинска експертиза, според чието заключение, починалата е имала кръвонасядания в областта на шията и охлузвания. При последвалите действия по разследването е установено, че Й.Г., син на пострадалата жена, е извършил убийството.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Днес, 18 март 2024 г., Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.   

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK