Серина Уилямс с наградата "Модна икона"

Серина Уилямс по време на церемонията в Манхатън Снимка: БТА

Уилямс е първият спортист, спечелил наградата "Модна икона"

Тенис легендата Серина Уилямс разказа как модата се е превърнала в предпочитан начин на изразяване, докато е била пред очите на обществеността, а тенис кортът е бил нейното място за изява, пише БНР.

"Когато бях малко момиче, знаех, че съм различна, така че изследвах модата като начин да се отлича", каза тя, докато приемаше наградата "Модна икона" от Съвета на дизайнерите в САЩ.

"В много отношения за мен тенис кортовете се превърнаха в моя подиум, а Откритото първенство на САЩ беше моята Седмица на модата в Ню Йорк. Преосмислянето на традиционното тенис облекло се превърна в начин да изразя моята индивидуалност и моята увереност и най-важното, моята култура", добави тенисистката.

Уилямс, която се оттегли от тениса миналата година, е първият спортист, спечелил наградата "Модна икона". Тя ѝ беше връчена от Ким Кардашиян, носител на отличието миналата година.

Кардашиян нарече Уилямс "безстрашен, героичен, автентичен, емблематичен - най-великият на всички времена".

Наградите на Американския съвет на модните дизайнери са определяни като еквивалент на филмовите награди "Оскар". Тази година те се проведоха в Американския природонаучен музей в Манхатън с домакин Ан Хатауей.

Когато Уилямс, която сега е на 42 години, се оттегли от тениса, каза, че иска да се съсредоточи върху майчинството. Тя роди през август момиченце, близо година след последния си мач на корта. Адира Ривър Оханян е второто дете и втората дъщеря за Уилямс и нейния съпруг Алексис Оханян. Първата - Олимпия, е родена през 2017 година.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK