Семерджиев получи още една присъда за побой през 2012

Снимка: Infomreja.bg

Тогава Семерджиев е използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята

Георги Семерджиев получи още една присъда. Този път за престъпление, извършено през 2012 г. 11 години по-късно делото завърши на първа инстанция, съобщава бТВ.

От присъдата на Софийския районен съд става ясно, че осъденият за фаталната катастрофа на бул. „Черни връх“, е признат за виновен и за нанасянето на средна телесна повреда с особена жестокост.

Това се е случило на 5 май 2012 г. в столичния квартал „Хаджи Димитър“. Тогава Семерджиев е използвал мачете, докато пострадалият е бил на земята в безпомощно състояние. Това довело до крайно затруднение в движението на бития. За това обвинение Семерджиев е осъден на 2 години лишаване от свобода. Той трябва да изплати и 12 000 лева обезщетение на пострадалия.

По същото дело условно е осъден и футболистът Иван Бандаловски. Присъдата на национала е от една година лишаване от свобода с три години изпитателен срок. И той е признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда на същото лице.

Според съда Бандаловски е съборил пострадалия на земята, държал го с ръка за качулката, удрял с юмруци главата му и го ритал в тялото.

Преди по-малко от два месеца Семерджиев беше осъден на 20 години затвор. Наложеното наказание е общо за няколко престъпления, за които Семерджиев беше обвинен. Най-тежкото от тях е за убийството на Кристин и Хариет, които загинаха през юли миналата година на бул. „Черни връх“, когато бяха пометени от Семерджиев. Осъденият трябва да заплати 700 000 лева обезщетение на близките на Хариет.

В България присъдите не се събират, а се излежава най-тежката от тях.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK