Семейство от Големо село се зарази с коронавирус

Снимка: Infomreja.bg

Мъжът е работник от ТЕЦ „Бобов дол“

Семейство от бобовдолското Големо село е заразено с коронавирус. Първата положителна проба е на мъж, който е работник от ТЕЦ „Бобов дол“. Информацията потвърди пред ИНФОМРЕЖА, кметът на селото Васил Васев.

„Тази сутрин ми се обади дъщерята на заразения. Днес е идвал екип на РЗИ, съобщено им е, че тя и майката са дали положителна проба на COVID – 19. Двете жени нямат никакви симптоми – кашлица или температура, изолирани са в домовете си. Що се отнася до мъжа, той е настанен в болницата в Дупница, състоянието му е добро“, обяви Васев.

По негови думи още от вчера екип на общинското предприятие е извършил дезинфекция на селото, такава ще бъде извършена и през утрешния ден. Що се отнася до семейството то е под карантина и те не излизат от дома си.

„Днес са ми дали списък и аз ще им напазарувам всички необходими храни и лекарства. Изключително важно е да не изпадаме в паника. Много неприятно, че това се случва в нашето селце, но ето, че никой не е застрахован. Обстановката в Големо село е спокойна“, обяви още Васил Васев.

По негови думи мъжът не е пътувал в чужбина и все още не е ясно откъде идва заразата. „Към този момента нямаме яснота. Вероятно с подробности разполагат от РЗИ“, каза още кметът.

Наложената карантина на семейството е до 11-и май.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK