СДВР: Призоваваме по време на протестите да се уважават правата на столичани

Снимка: МВР

Намаляването на полицейския състав заради заболели служители ще увеличи натоварването

Напрежение между протестиращи и шофьори в столицата наблюдаваха вчера служителите на реда, съобщи на брифинг началникът на отдел „Охранителна полиция“ – СДВР, комисар Радослав Стойнев. Вчера бяха проведени две регламентирани и две нерегламентирани инициативи, като при първите не бяха установени нарушения на обществения ред. Двете нерегламентирани прояви се състояха пред сградата на БНТ и на площад "Независимост".

Отново се събра група хора на площада пред президентството, след което се отправиха към "Орлов мост", като част от тях  се отделиха на шествие бул. "Христо и Евлоги Георгиеви към НДК", уточниха от полицията.

Наложи се полицейските служители, които бяха в района на "Орлов мост" да изведат едно лице заради напрежение между минаващ гражданин и хората, установили се на палатки там. Установено е и лице, което е лепило стикери върху служебни автомобили пред сградата на БНТ. Днес е  задържан мъж, запалил тента на "Орлов мост. Две са проблемните точки, взели сме мерки за обезпечаване на обществения ред. Отново призоваваме протестиращите да уважават правата на столичани.

ОТ СДВР съобщиха за регистрирани случаи на служители с коронавирус. „Налага се да карантинираме и служители, които са били в контакт с тях. Беше проведено съвещание с ръководството на МВР и една от мерките е ограничаване на полицейския ресурс, който е ангажиран с провеждането на протестните действия. Няма тежки случаи, но има колеги от "Охранителна полиция" - СДВР с положителни проби.

Спазваме всички правила, грижим се за здравето им. Намаляването на полицейския състав обаче ще увеличи натоварването на другите служители, съобщават от МВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK