Савеклиева: БСП и ДПС поголовно уволняват доказани професионалисти

снимка: Пресцентър ГЕРБ

БСП и ДПС вилнеят в държавната администрация и поголовно уволняват от постове доказани дългогодишни професионалисти. Около 50 директори и експерти, назначени по време на управлението на ПП ГЕРБ, заемащи различни постове в Пиринско, са уволнени. Това каза на пресконференция областният координатор на партията Даниела Савеклиева. В пресконференцията участие взеха и общинските координатори на структурите в Благоевград - Йордан Андонов, в Сандански - Георги Баханов и в Гърмен - Розен Марчев.

По думите на Савеклиева единствената и основна работа на управляващата Тройна коалиция е да подменя кадри в държавните институции. „В 99% от случаите е важно да се правят смени, без значение какъв е професионалният стаж, приносът който има съответния директор за развитието на структурата, която е управлявал, както и успехите, които е съумял да постигне по време на управлението си”, каза още Даниела Савеклиева.

Уволненията не спират само на ниво директори и началници на служби. Савеклиева даде пример с община Хаджидимово, където е уволнена Стефка Хаджиева, социален работник в Агенция „Социално подпомагане”. Тя е служител със завършено висше образование, придобила е квалификация за социален работник, а на нейно място е назначен човек със средно образование.

„Това са доста безпринципни уволнения, които ние през управлението на ГЕРБ никога не сме си позволявали”, коментира областният координатор. Фрапантен е случаят в Банско, където е уволнен ръководителят на ВиК Иван Загорчин и на негово място е сложен Георги Пидов. За кадъра на БСП има констатирано нарушение, като ползвател на вода без да плаща и му е съставен констативен протокол. „И такъв човек е назначен за ръководител точно във ВиК”, коментира лаконично Савеклиева. Според нея управляващите не излизат с основателни аргумени за тези уволнения, зад тях стои като мотив единствено политическият реваншизъм.

”Новите управляващи не се съобразяват с професионалните качества на ръководните кадри”, е становището на общинският координатор на ПП ГЕРБ – Благоевград  Йордан Андонов. Той припомни, че по време на управление на ГЕРБ са  оставени на работа стари управители на фирми, за които е имало информация, че са защитавали с професионализъм държавния интерес в службите си. Пример в тази насока е директорът на Басейнова дирекция Радослав Георгиев, уволнен наскоро от новите управляващи, а мястото му е заето от човек на ДПС.

„По време на управлението на Георгиев приходите в дружеството са увеличени с 200 процента. Георгиев изведе дирекцията в челната десетка в ЕС. Сега новият директор бави изготвянето на Плана за управление на речните басейни, в службата цари напрежение и писане на доноси", коментира Йордан Андонов.

Подобен пример даде и общинският координатор на ПП ГЕРБ – Сандански Георги Баханов. „Че политическата чистка в Благоевградска област тече с пълна сила, е показателно и уволнението на шефа на Напоителни системи в Сандански Благой Дончев – доказан специалист с 16 г. стаж в системата, започнал от най-ниското стъпало. Той е освободен без никакви мотиви само защото е общински съветник от ГЕРБ, това е най-голямото му прегрешение. Дончев дори не е член на партията ни, но е общински съветник, избран като доказан експерт от гражданската квота”, уточни Баханов. Сега от централите на ДПС и БСП готвят Методи Стойчев, общински съветник от БСП да заеме поста.

”В община Гърмен положението е страшно, в ход е политическата злоба на депутата от ДПС Ахмед Башев и общинският председател на БСП Мариана Стругова”, каза общинският координатор на ГЕРБ в Гърмен Розен Марчев. Там всички уволнения са с мотив - член на ГЕРБ. Не са пощадени не само ръководни кадри, но и най-обикновени служители като домакини в детска градина.

Депутат Савеклиева пое ангажимент да се помага на всеки уволнен неправомерно, който има желание да търси правата си в съда. Представители на ПП ГЕРБ остро осъдиха и полицейщината, от която пострадали редица техни членове и симпатизанти, участвали на протестите в София и законно упражнили правото си на недоволството спрямо управляващите.

 

КОМЕНТАРИ

Погнусен20:46 - 22.10.2013
Господи, защо не слезнеш и си събереш версиите? Тези горе са крадливи изроди! Тези горе не магат да се премирят, че повече няма да забогатяват по лесен начин. По начин който крадяха безсрамно. Тази курва Савеклиева прави пари от любовнитее й афери и свирки. Ами този Андонов май кранчето му е спряло от европрограмите и жали, жали. Олеле ами кривият Розенчо, където не може да смогне на матресите покрай него и ще го унищожат със сълзи реве пак да е във властта да да крадьоти от горското с оня помак Денис. Ама нали няма от къде сега да взима 10 процента от фирмите и отделно проценти и за всяка извършена услуга от него да устройва само герберски хора.А какво направи с незаконно извзети имоти по гърменска община и продадени за стотитци хиляди лв. Ако няма закон да го приберат на топло тогава Господ няма да му прости за извършените кражби и ще го накаже рано или късно. А що се отнася до освобождаване на служители, това са техните които преди три години ги назначиха "калинки" и поголомно освобождаваха професионалисти. Тъпият Розенчо забрави че всеки който трябваше да започне дори и по програма или някъкв чистач трябваше да минава първо през него и ако подпишеш молба за член на ГЕРБ ще ти даде бележка за мястото което трябва да заемеш. Потресен съм от тези изроди и никога повече няма да гласувам за ГЕРБ.
до реален16:44 - 22.10.2013
Не в след работно време, а в работно
Реален15:47 - 22.10.2013
Първо, не съм другарката Типова! Тя горката жена си няма нищо общо с тези писания. Второ, вас какво ви интересува след работното време къде и какво работи жената. важно е, че цялата община бяхме доволни от отношението й към нас - хората.
до реален14:54 - 22.10.2013
другарката типова си вършеше работата само че в шивашкия си цех и лочеше от държаната баница ако това е справедливост браво реален или другарко типова

FACEBOOK

//