Сабльорките ни пети за Световната купа в Атина

Снимка: БФФ

В индивидуалната надпревара най-добре се представи Белослава Иванова

Българският отбор на сабя се класира на пето място в турнир в Атина, валиден за Световната купа жени. Емма Нейкова, Олга Храмова, Белослава Иванова и Йоана Илиева останаха на крачка от почетната стълбичка в конкуренцията на 25 отбора от цял свят.

В първата среща от директните елиминации фехтовачките ни, които спечелиха златото на СК в Ташкент,  победиха Доминиканската република с 45:27 туша. В следващия си двубой, за място в топ 8, Нейкова, Храмова, Иванова и Илиева се наложиха над САЩ с 45:33. В срещата за място на полуфиналите тимът ни отстъпи пред Южна Корея с 41:45. В първия двубой за разпределение на местата от 5 до 8 българките победиха след много емоции и обрати отбора на Гърция с 45:44. Сабльорките ни водеха до шестата смяна, след което гъркините обърнаха резултата. При 32:40 на пътеката излезе Йоана Илиева, която отбеляза 13 туша и затвори двубоя в полза на България с 45:44. В срещата за 5-6 място тимът ни победи Испания с 45:28 и завърши турнира на пето място.

В индивидуалната надпревара най-добре се представи Белослава Иванова, която се класира на 62 място. Състезателката на ЦСКА излезе от групите с три победи и три загуби. В директните елиминации Иванова победи Виктория Граудинс от Германия с 15:14 и Кира Кесчей от Унгария с 15:11. В двубоя за място сред най-добрите 32 сабльорката ни отстъпи пред Мано Апити-Бруне от Франция с 10:15.

Олга Храмова се класира 71-ва, Йоана Илиева е 117-та, а Емма Нейкова – 134-та.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK