С обещание за приемственост новите министри поеха властта

МЗ/ Хинков предаде поста на новия здравен министър на д-р Галя Кондева

Във всяко едно от министерствата се състоя кратка церемония

Министри от служебния кабинет „Главчев“ встъпиха в длъжност.

„Вярвам, че ще се справите и от сърце желая успех! Уверен съм, че всички започнати политики ще бъдат продължени, защото през изминалите 9 месеца сме работили за развитието на здравеопазването“.

Това заяви проф. Христо Хинков при предаването на поста здравен министър на д-р Галя Кондева. 

„Ще търся баланс в работата си, но като лекар, за мен винаги на първо място е била грижата за хората. Така ще бъде и сега, в качеството на ми на служебен министър на здравеопазването“, посочи д-р Кондева.

Министърът на околната среда и водите Петър Димитров прие поста от Юлиян Попов на символична церемония в МОСВ.

На традиционна церемония за символично приемане на ключа на министерството Петър Димитров заяви:

"Продължаваме напред. Ние с Юлиян Попов работим от първия ден заедно, направихме много неща за околната среда заедно и те ще продължат".

Юлиян Попов предаде поста със същото послание за приемственост:

"Всичко, което свършихме през този мандат, го правехме заедно, така че според мен няма да има отклонение нито на един градус от линията на министерството и нито една секунда забавяне".

Двамата обсъдиха въпроси от непосредствения дневен ред в работата на екипа на МОСВ, посочват от екоминистерството.

Пълна приемственост в Министерството на икономиката и индустрията обеща от своя страна служебният министър Петко Николов. 

Той обаче отказа категоричен отговор ще последва ли ревизия във ведомството, но се ангажира всичко да се случва в рамките на закона.

Вече бившият министър Богдан Богданов посочи като първостепенни задачи на своя наследник усилията по приемането на страната ни в Шенген и еврозоната, както и реформата в държавните предприятия.

В Министерството на културата новият министър на културата Найден Тодоров пое поста от досегашния – Кръстю Кръстев.

„За мен е чест и голямо удоволствие да Ви предам този пост“ – с тези думи се обърна Кръстю Кръстев към министър Тодоров. „Адски спокоен и уверен съм, вярващ в това, което ще направите за Министерството на културата, то заслужава най-доброто и аз смятам, че Найден Тодоров е най-доброто, което може да се случи на Министерството на културата. Възхищавам Ви се, поздравявам Ви и Ви пожелавам от все сърце на добър час!“, каза още досегашният министър Кръстю Кръстев, като посочи още, че Найден Тодоров е не само много добър диригент, но и много добър човек.

Кръстю Кръстев символично предаде на наследника си Найден Тодоров фототипно копие на прочутата Манасиева хроника, която  „е символ на задълженията в Министерството на културата“ и която в знак на приемственост си предават министрите на културата.

„С министър Кръстев вече имаме опит в приемането и предаването. Аз съм спокоен за това, което намирам, защото и двамата сме от една сфера и няма как да нямаме близко виждане за това, че културата трябва да върви напред, каквото и да става“, сподели министър Найден Тодоров. И допълни: „И двамата знаем, че една нация не се формира от икономика, не се формира от нищо друго, освен от културата“. По думите на министър Тодоров именно културата прави група хора народ. „Точно културата е най-важната за всички нас – това съм твърдял аз винаги, а съм сигурен, че това е верую и на г-н Кръстев. Това означава, че върху всички Вас пада огромна отговорност“, обърна се министър Тодоров към екипа на Министерството на културата. Той обеща, че ще се постарае да продължи пътя на министър Кръстев и културата да върви напред. „Оттук нататък това, което мога да обещая, е, че ще положа всички усилия, както съм го правил и винаги, всеки един от Вас да се чувства спокоен, че е защитен и че работи правилното нещо за бъдещето на този народ, който доста е изстрадал през последните десетилетия“, сподели още министър Тодоров.

На официалната церемония в Министерството на културата присъстваха от ръководния екип на институцията, както и директори на дирекции.

 

МОСВ/ Юлиян Попов предаде поста със същото послание за приемственост
Найден Тодоров пое поста от досегашния – Кръстю Кръстев/ Министерство на културата

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//