С блокади на пътища ВМРО сваля от власт Муса Палев

Едни от лицата на протеста в Благоевград поднасят цветя на паметника на Гоце Делчев по случай Свети Дух, снимки: ВМРО

Заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки излезе с отговор на разпространеното по-рано днес обръщение на новоназначения областен управител на Благоевградска област. В него се казва:

"Поредна нагла лъжа изрече днес Муса Палев. В изявление до протестиращите и гражданите на Благоевград избраният от квотата на ДПС областен управител твърди, че е влязъл на работното си място необезпокояван, тъй като не е имало протестиращи пред сградата. Твърди и, че е имал възможност да върши своята работа на спокойствие.

Това е откровена лъжа, тъй като днес от 9 до 11 часа имаше десетки граждани и представители на ВМРО, които го чакаха за пореден ден, за да изразят ясно своето становище – че не го признават за областен управител на Благоевградско. Причината е една – това е явно нагло назначение на страна на турската и противоконституционна партия ДПС.

Уведомяваме г-н Палев, че и утре ще бъдем пред областната управа, за да се уверим как работи за благото на благоевградчани.

Тук трябва да се внесе едно пояснение – изчакване протестиращите да се разотидат и влизане през задния вход на сградата не е изпълнение на служебни задължения.

За пореден път ще му покажем, че сме категорично против неговото назначаване и отново ще поискаме той да се оттегли от поста, на който е поставен от ДПС.

В отговор на обвиненията от страна на господин Палев, че „определени политически кръгове“ са се опитали да „яхнат“ гражданския протест за лични цели, можем да кажем само едно – единствено ние от ВМРО посмяхме да излезем на улицата заедно с гражданите, в тяхна подкрепа, без да бъдем гонени или обвинявани. Призоваваме Муса Палев да не прави опити да разделя обществото, въпреки че това е част от водената от ДПС политика.

В сряда от 12 часа ще блокираме пътя между Разлог и Банско. Всяка седмица ще бъдат блокирани последователно ГКПП- Илинден, ГКПП-Кулата, главен път Е-79 при Сандански, Симитли, Кресна и Струмяни. Протестните акции ще продължат докато Муса Палев не бъде отзован от поста на областен управител на Благоевград".

 

Едни от лицата на протеста в Благоевград поднасят цветя на паметника на Гоце Делчев по случай Свети Дух, снимки: ВМРО
Едни от лицата на протеста в Благоевград поднасят цветя на паметника на Гоце Делчев по случай Свети Дух, снимки: ВМРО
Едни от лицата на протеста в Благоевград поднасят цветя на паметника на Гоце Делчев по случай Свети Дух, снимки: ВМРО

КОМЕНТАРИ

clq11:49 - 25.06.2013
Смешни са тия от ВМРО. Люси им освободи мястото и те хоп, наместиха се за да се облажат от случая. Иначе никакви ги няма в календара, сигурно я имат 500 гласа за цялата област. Ма сега са яхнали вълната и рязвяват байряка. Истинските протестиращи се усетиха, че протестът им е въздух под налягане и се оттеглиха с достойнство. А тия са толкова зле, че не могат да се усетят за какво става въпрос.
Джумалйя10:36 - 25.06.2013
МУСА ПАЛЕВ НЕ Е ДОСТОЕН ДА ЗАЕМА ТОЗИ ПОСТ. ТОЙ Е ПОСТАВЕН НАРОЧНО ОТ РУСОФИЛСКАТА ПАРТИЯ ДПС, ЗА ДА МОЖЕ ДРУГИТЕ РУСОФИЛИ - ВМРО ДА СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ ТОВА. ВМРО НАРОЧНО ГО ПОСРЕЩНАХА С ДИВАШКИ КРЯСЪЦИ - ПОМАК! ТУРЧИН! ВМРО СЕ ДЪРЖАТ ВСЕ ЕДНО СА ОБЯВИЛИ ПОРЕДНИЯ СИ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД СРЕЩУ "ПРЕДСТАВИТЕЛЯ" НА МЮСЮЛМАНИТЕ В ПИРИНСКО. ТОВА Е ЦИРК БРАТЯ ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ, ЗА ДА МОЖЕ ДА ИМА НАПРЕЖЕНИЕ, ПРОТЕСТИ. ОТ ТОВА БИХА СЕ ВЪЗПОЛЗВАЛИ ВСЧИКИ ОЛИГАРСИ ЗА ДА СИ ЗАПАЗЯТ ПОЛОЖЕНИЕТО СИ.
до ГЕРБ10:24 - 25.06.2013
ЗАЩО НЕ КОМЕНТИРАТЕ БЕ , КРАДЛИВИ ДЪРВЕНИ ГЕРБЕРСКИ ГЛАВИ ? НЕЩО ВИ ИЗСЪХВА ПЛЮНКАТА НАПОСЛЕДЪК ! НЕ САМО ТЕЗИ ДВАМАТА - И БЕЗХАБЕРНИКА ТРЯБВА ДА ИЗЧЕЗНЕ И ДА ОСВОБОДИ ПАРТИЯТА СИ ДА СЕ РАЗВИВА !ЗНАЕТЕ КОЙ Е БЕЗХАБЕРНИК И СТРАХЛИВЕЦ,ДЕТО ИЗБЯГА ОТ ВЛАСТТА ПРИ ПЪРВОТО СЕРИОЗНО ИЗПИТАНИЕ!
damal22:56 - 24.06.2013
neha kaje krasa terzieva kolko pari vze ot DPS v minaloto!

FACEBOOK

//