Русия: Западът търси кой да замени Зеленски

Снимка: ЕРА/БГНЕС

Това заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин

Западните страни разглеждат няколко потенциални кандидати, които да заменят държавния глава Владимир Зеленски на най-високия пост в страната. Това заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

"Разглеждат се различни наследници на Зеленски в кабинета на държавния глава. По-конкретно, в кулоарите на ноемврийската среща на външните министри на ЕС, проведена в Брюксел, беше отбелязано, че един от високопоставените украински военни може да заеме този пост, например главнокомандващият въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни или началникът на Главното разузнавателно управление на украинското министерство на отбраната Кирил Буданов, както и ръководителят на кабинета на украинския президент Андрей Ермак, бившият помощник на украинския президент Алексей Арестович и кметът на Киев Виталий Кличко", отбеляза той.

Подобно решение на Запада за замяна на Зеленски идва вследствие на публичното му представяне като "безкомпромисен поддръжник на война с Москва до победоносен край", което би му попречило да участва във всякакви възможни преговори с противниковата страна, както и корупцията и неговите "неизпълнени обещания да победи Русия на бойното поле и безкрайната грубост в отношенията с чуждестранни партньори", цитират руските държавни медии СВР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK