Румен Кожухаров открива изложба в Кюстендил

15 живописни платна - смесена техника, ще представи в самостоятелна изложба столичният художник Румен Кожухаров. Събитието ще се проведе на 27 март /петък/ от 13 часа в сградата на Община Кюстендил.

Във фокуса този път са новата реалност, човешките взаимоотношения, чувства и мисли. Инициативата е част от проекта на Арт Виза България - "100% България - докосни изкуството" за презентиране на съвременно изкуство в динамична градска среда.

Румен Атанасов Кожухаров е роден на 31 март 1990 г. в гр. София. Средното си образование завършва в паралелка с интензивно изучаване на чужд език в ЧПСОУ “Свети Наум” през 2007 г. Има две бакалавърски степени в НБУ - “Интериорен и пространствен дизайн” и “Живопис и стенопис”. Магистър е по “Пространствен дизайн”,  “Живопис” и “Стенопис”.

Приема професията на художника не за даденост, а за свое призвание. Обича да мисли в щрихи и често създава странни фантазни образи и светове. Абстрактният почерк на художника издава философските му размисли в цветни петна и символи, които проектират нова съвременна хармонична реалност. Лекотата с която работи е впечатляваща.

В актива си има 3 самостоятелни изложби. Участва в 24 сборни изложби. А през 2002 г. печели конкурс на тема “Обичам те животно” на Ws teleshop в предаването “Нарисувай ми овца”. През 2006 г. печели конкурса за webdesign на сайта www.d2hackers.org, а 2014 г. му носи годишната награда на Ректора на НБУ  - “Най-добър студент на 2014 г.”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//