Резервираме чадър и шезлонг на плажа вече и онлайн

Снимка: Infomreja.bg

Така ще се избегнат порочни практики - плащане на трети лица и допълнителни таксувания

Концесионерите на морски плажове разработват приложение, чрез което посетителите ще могат да резервират чадър и шезлонг онлайн, съобщава БГНЕС.

По тази начин ще отпадне необходимостта да се оставя хавлия за запазване на място на първа линия на морето.

Предвижда се приложението да заработи преди официалното откриване на сезона на 1 юни.

Целта е да се избегне порочната практика като плащане на спасители и допълнителни такси.

Приложението ще позволява в реално време да се следи наличността на свободните чадъри и техните цени, а посетителите ще могат да резервират и платят за своето място онлайн.

"Всички ще имат достъп в реално време и летовниците ще могат да видят дали на този плаж има свободни чадъри, на коя линия са, да си го резервират директно и да си го заплатят онлайн, като по този начин се избягват порочни практики плащане на трети лица, допълнителни таксувания - безотчетни", обясни председателят на Асоциацията за развитие на дейностите по управление на морските плажове Симеон Цветков.

По негови думи поскъпването на чадърите това лято няма да надхвърли 15%, като увеличението е заради покачването на концесионната такса.

Цветков посочи, че най-високите цени на чадъри и шезлонги са около 10-15 лева, които се сравняват с близките плажове по гръцкото Черноморие, където цените са около 6-10 евро.

Най-евтино ще е на къмпинг Нестинарка, където за чадър или шезлонг ще се заплаща по 0,36 стотинки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK