Рестарт на делото срещу Лютви Местан през октомври

Снимка: БГНЕС

Окръжният съд в Кърджали реши то да се състои на 23 октомври

Определиха дата за разпоредителното заседание по делото за катастрофата с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на шест месеца, съобщава БНТ.

Окръжният съд в Кърджали реши то да се състои на 23 октомври.

Делото започва отначало, след като започналият процеса съдия-докладчик Георги Милушев, се пенсионира. Съдия-докладчик в процеса вече ще бъде Йорданка Янкова.

Делото се води повече от две години, като последното заседание беше на 11 юли. Тогава поради здравословното си състояние Лютви Местан не се яви. От около година той се защитава сам, поради което последното заседание бе отложено за пореден път.

Припомняме, Лютви Местан беше обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април 2019 г. на разклона за село Загорско край Кърджали.

Той беше задържан за 24 часа, след което беше освободен под гаранция от 10 000 лева. По-късно обаче тя беше отменена от съда, тъй като нямало доказателства за доходите на политика. След като бе освободен от гаранцията, заради общественото недоволство, от прокуратурата за втори път наложиха на Местан същата гаранция.

По-късно обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Експерти установиха, че той се е движил с 32 километра в час над допустимото за участъка край разклона за село Загорско.

Тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от ВКП да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от Окръжна прокуратура Кърджали.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK