Река Струма заля къщи в Батановци, евакуират хора

Снимки: Община Перник

Укрепват трафопост до река „Конска“

РС ПБЗН - Перник, съвместно с кметство Батановци евакуират живущите в залетите от р. "Струма" къщи в махала "Андрейна" в гр. Батановци.

Във връзка с усложнената обстановка в село Ярджиловци, Община Перник започна укрепването на трафопост в близост до р. "Конска", уточниха преди минути от кметската администрация.

Заради обилните валежи в района на Пернишко от вчера започна контролирано изпускане на язовир „Студена”. На място бяха министърът на околната среда и водите Емил Димитров, областният управител инж. Емил Костадинов и управителят на ВиК Перник Борислав Иванов. Към момента се изпускат между 3 000 и максимум до 4 000 л/сек. Нещата са под контрол.

„В момента язовирът е 23 200 000 куб метра при капацитет 25.5 млн. кубика. Изпускането е заради обилните снеговалежи. Няма опасност за населението в момента и няма и да има “, заяви тогава министър Емил Димитров.

„Изпускат се малки количества вода, за да не се натоварват реките след язовира. В постоянен контакт сме с колегите по поречието на река „Струма“, заяви управителят на ВиК Борислав Иванов.

Само през почивните дни огнеборците в област Перник са се отзовали на 30 сигнала за наводнени обекти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK