Разследват два палежа в Белица

снимка: infomreja.bg, архив

Два палежа разследват полицаи от Районното управление в Белица. В местността "Равен" в землището на Белица е запалена и изгоряла дървена барака, оборудвана с легло, маса, посуда и други вещи, собственост на жител на града. Нанесената щета е в процес на установяване. Извършен е оглед на местопроизшествието. В РУП - Разлог е образувано досъдебно производство за умишлен палеж по чл. 330 от Наказателния кодекс. 

Полицаи от УП-Белица към Районното управление в Разлог работят и по установяване на причините за друг пожар, възникнал в землището на Белица, в местността "Бучин дол". Запалени и изгорели са 2 000 бали сено и 2 куб. м. дървен материал от бял бор, също собственост на жител на град Белица. Нанесените материални щети се изчисляват на 10 500 лв. И по този случай в РУП - Разлог е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 330 от Наказателния кодекс.

Предстои да бъде изяснено дали двата пожара имат отношение към размириците в Белица, предизвикани от недоволството на хората в малката община след избора на досегашния кмет Ибрахим Палев от ДПС, който спечели трети мандат.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK

//