Разширяват гробищните паркове в община Разлог

Снимка: Община Разлог

Съветниците одобриха закупуването на частен имот, с площ 1 декар, в съседство на гробищния парк в село Баня

На редовното си заседание в края на месец юни Общински съвет – Разлог, прие доклад № 61.00 – 229/16.06.2022 г. от временно изпълняващ длъжността кмет на Община Разлог - инж. Венцислав Гърменов, относно „Възмездно придобиване право на собственост“.

Чрез решението си съветниците одобриха закупуването на частен имот, с площ 1 декар, в съседство на гробищния парк в село Баня. Придобитият имот ще даде възможност за разширяване на парка и решение на един дългогодишен проблем.

„Темата с гробищните паркове е от съществено значение. Погребението е тежък момент за всички и е недопустимо хората да се притесняват за гробните места. Отчитаме като грешка, че през последните години не е обърнато достатъчно внимание по този въпрос. В тази връзка в рамките на два месеца Община Разлог работи усилено и успя да договори закупуването на допълнителна площ в с. Баня.

В село Годлево освен плануваните разширения, предвиждаме направата и на бетови алеи, с цел удобство на хората. В Добърско водим прегори, а в село Горно Драглище очакваме завършването на подпорна стена.

Темата е по-сложна относно гробищния парк в Разлог. Възможностите за неговото разширение не са много и започнахме проучване за изграждане на ново място за погребения. В момента, в който намерим подходящ терен, ще проучим и мнението на хората“, заяви зам.-кметът на Община Разлог - Иван Гюров.

Към момента, след оглед на подходящи имоти, община Разлог сключи договор с геолог за геоложко проучване на терен между Разлог и Бачево. Мястото,
с площ около 7 декара, отговаря на законовите изисквания и е леснодостъпно, а търсенията и на други терени продължават.

Чрез разширението на вече съществуващите гробищни паркове и предложението за изграждане на нови такива, ще се реши един належащ въпрос за години напред. Община Разлог е в готовност, при необходимост да предприеме незабавни действие.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK