Разкриха престъпна група, изнасяла оръжие за Русия

Снимки: МВР

Нелегалната търговия е извършвана без лиценз

Главен комисар Живко Коцев: Успяхме да неутрализираме организирана престъпна група, занимавала се с търговия с технологии с двойна употреба.

Заедно -  правоохранителни органи на държавата - отделните структури на МВР в тясно взаимодействие с колегите от  ДАНС, Окръжна прокуратура – Пловдив и Върховна касационна прокуратура  успяхме да локализираме и неутрализираме организирана престъпна група, която се занимава  с търговия с технологии с двойна употреба -  военни продукти без разрешението и без лицензионна дейност.

Според данните до момента тези стоки са били търгувани и изнасяни за военните действия, които се провеждат на територията на Украйна. Задържани са 12 участници в престъпната схема - петима от тях чужденци, от които трима граждани на  Руската  федерация, един на Албания и един на Беларус, уточни главният секретар на МВР - гл. комисар Живко Коцев.

Действията по разследването са проведени на териториите на София, Пловдив, Варна и Велико Търново. Иззети са множество веществени доказателства, относими към  престъпната дейност  на задържаните.

Операцията е проведена в координация с няколко партньорски служби. Петима от задържаните са привлечени като обвиняеми от Окръжна прокуратура - Пловдив, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK