Разкриха оранжерия за отглеждане на специален сорт марихуана

Снимка: МВР

Операцията е проведена на територията на Велики Преслав

Действията са осъществени от служители на ГДБОП в Шумен в рамките на предприета  през вчерашния ден специализирана операция на главната дирекция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. 

При предприето претърсване на къща в града е разкрита оранжерия за отглеждане на специален сорт марихуана. Иззети са 15 растения, достигащи височина около 50 см, в предцъфтежен момент, някои от тях - със съцветия. Конфискувано е оборудването за отглеждането на наркокултурата - високотехнологични лампи, специално пригодени палатки за насажденията, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, както и торове и препарати. Намерени са около 2,5 кг суха маса, дала характерната реакция на канабис при извършения полеви наркотест. При извършени процесуални действия и на друг адрес в града, антимафиотите са иззели няколко грама разфасована за продажба марихуана, разпределена в 15 пакетчета.

По случая за срок до 24 часа са задържани двама мъже – на 19 и 26 години. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Шумен, под чието ръководство работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава, съобщават от Министерството на вътрешните работи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//