Разкриха модерна наркооранжерия в монтанското село Говежда

Снимка: ПРБ

Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения

Действаща модерно оборудвана наркооранжерия е била установена от разследващите в с. Говежда, Монтанска област. Работата по случая е започнала след постъпил оперативен сигнал.

В две стопански помещения, с площ от около 300 кв.м, са били открити голямо количество кофи с разсад на канабис с различна големина. За отглеждането на растенията била изградена система за капково напояване, поставени са вентилатори, осветителни тела, уред за измерване и поддържане на температурата и влажността на въздуха.

На място, в пластмасов бидон, е открита суха тревна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на канабис. Иззети са пликове, машина за вакуумно пакетиране, електронна везна.

Образуваното досъдебно производство се води за извършени престъпления по чл. 354в, ал. 1 от НК и чл. 354а, ал. 1 от НК – отглеждане на растения от рода на конопа и незаконно държане на наркотични вещества с цел разпространение. Разследването се води под ръководството на Окръжна прокуратура – Монтана.

Понастоящем се установяват собствениците на въпросните помещения. Назначена е дактилоскопна експертиза на иззетите на място следи.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK