Рашков: 30-40% от парите за „Хемус” са се насочвали към ГЕРБ

Снимка: Infomreja.bg

Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков

Между 30 и 40% от парите - 70-80 млн. лв., превеждани авансово на представяли се за строители на АМ „Хемус”, са се насочвали към политическа партия ГЕРБ". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков след разпита в Софийската градска прокуратура по делото "Хемус", предаде репортер на БГНЕС.

БГНЕС припомня, че според Софийска градска прокуратура вътрешният министър Бойко Рашков се явява основен свидетел по делото „Хемус”, който би могъл да спомогне за установяване на истината. Още преди Нова година от прокуратурата заявиха, че Рашков ще бъде призован, за да даде показания в качеството му на свидетел за това каква информация му е известна за местонахождението на паричните средства, кога това му е станало известно, както и други обстоятелства, които евентуално са му известни. Софийският апелативен съд също преди Нова година върна в ареста за постоянно единствения обвиняем в разследването за „Хемус” - Борислав Колев. Той е обвинен за пране на пари от магистрала „Хемус".

На 22 декември 2021 г. при разпита пред съдия Колев е потвърдил обясненията, които дал прения ден пред наблюдаващите прокурори. Според прокуратурата, до този момент МВР не са дали никаква информация пред прокурорите относно движението на парите, вкл. и за това къде биха могли да са трансферирани сумите след преминаването им през фирмите-бушони.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK