Районният съд в Кюстендил остави в ареста четирима каналджии

Снимка: Infomreja.bg

Те са спипани да превозват 13 мароканци в района на треклянското село Добри дол

Районен съд – Кюстендил, взе постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на четирима български граждани, обвиняеми за противозаконно подпомагане на чужденци – 13 граждани на Кралство Мароко да пребивават или преминават в страната / в посока границата с Република Сърбия / в нарушение на закона, с цел обвиняемите да набавят за себе си имотна облага.

Съдът, под председателството на съдия Мая Миленкова, уважи искането на Районна прокуратура за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – „Задържане под стража“, по отношение и на четиримата обвиняеми.

С постановление на разследващия орган: А. И. / на 37 г., осъждан /; С. М., / на 17 години, неосъждан /; Д. А. / на 44 г., неосъждан / и Н. Д. / на 21 г., неосъждан / са привлечени в качеството им на обвиняеми за това, че на 02.07.2023 г., в района на село Добри дол, община Трекляно, с цел да набавят за себе си имотна облага, противозаконно са подпомагали 13 чужденци да преминат през страната в нарушение на закона, като деянието е извършено чрез използване на МПС.

От събраните на досъдебното производство доказателства, в т. ч. показанията на разпитаните свидетели, макар и на този ранен етап от разследването, може да се направи обосновано предположение за авторство на деянието, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Обвиняемите са установени по време на осъществяване на инкриминираното деяние. По отношение на тях, съществува реална опасност да се укрият или да извършат престъпление, пише в мотивите на съда. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK