Радослав Тасков прогнозира балотаж в Благоевград, избор на правителство от първия път

Снимка: Infomreja.bg

"Ако бъдещият кмет се опита да се намеси в работата на ОбС, ще започна активна кампания за редовните избори!“

„Мръсна“ кампания, избор на правителство от „първия път“, балотаж в Благоевград. Това са прогнозите за политическата обстановка на местно и национално ниво, които направи председателят на Общинския съвет, Радослав Тасков.

Той покани медиите на „чаша кафе“, но въпросите бяха неизбежни, а отговорите – интересни.

Тасков започна разговорът с едно обяснение или какво е имал предвид, когато в речта след избора за председател, е казал, че този избор е знаков.

Изборът е знаков заради състоянието на държавата и общината, или по-точно, че има временно управление, което не е добре, обясни Тасков. Той подчерта, че Благоевград винаги е бил предвестник за националните събития и щом от първия път е избран председател на ОбС, то така ще бъде и с правителството.

Тасков изтъкна още, че според него кампанията на кандидатите за кметове на община Благоевград ще бъде на две равнища. В медиите „официалното говорене“ и дебати ще са позитивни, но в социалните мрежи ще излязат извън контрол, заради коментари и компромати от анонимните профили, някои от които близки до кандидатите, прогнозира Тасков.

„Надявам се кандидатите да представят добри програми за управление. Не ни трябва кмет, който тепърва да се учи и да навлиза в работата. Той трябва да започне работа още на 5 юли“, каза Тасков, категоричен, че балотаж на частичните избори ще има.

Тасков съобщи още, че именно изборите на 27 юни и евентуален балотаж седмица по-късно ще струват на Общината около 800 000 лв. и милион.

Относно това защо самият председател не се е кандидатирал за кмет, Тасков сподели на шега, че „още няма годините“. Като сериозна причина той изтъкна, че е преценил каква ще е кампанията и че именно това го е възпряло да се впусне в нея. Той каза, че очаква по-неприятна кампания от тази през 2019.

Тасков отбеляза и нагласите в обществото, а именно, че то е „разделено и недоволно от всичко“ – както от политиците, така и от всяка една структура в страната.

„Това е нормално да се отрази на кампанията. Изборът ще бъде труден, мачът е троен.“

Тасков бе категоричен, че резултатът от 2019 година като цифри няма да се повтори при сегашния вот. Припомняме, че на балотажа през 2019 между Румен Томов и Атанас Камбитов, Томов поведе с около 20% разлика от претендента си.

Тасков каза още, че са възможни всякакви варианти за балотаж. Той припомни, че през частичния вот през 2002 година между Лазар Причкапов и Виктор Асийски, разликата в гласовете е била само 67 бюлетини. Не е изключено и сега да е така, каза Тасков.

Той заяви, че най-проветривото място в Общината е това на председателя и никога не е приемал поста си за даденост. Подчерта, че договорки с кандидатите категорично няма.

Новината обаче е, че Тасков ще се включи в битката на редовните избори за кмет след две години, ако…

„Ако бъдещият кмет, независимо кой е той, се опита да се намеси в работата на ОбС или да ме смени и да подчини председателя, ще започна активна кампания за редовните избори!“

Тасков подчерта успеха на предшественика си Андон Тодоров за отделяне на ОбС от кметския екип.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK