Първият звънец би и в петричките училища

Снимка: Община Петрич

Кметът Димитър Бръчков откри новата учебна година в СУ „Васил Левски“

Кметът Димитър Бръчков откри новата учебна година в СУ „Васил Левски“ – с. Коларово и Трето основно училище „Гоце Делчев“ – гр. Петрич. Той отделни специално внимание в приветствените си думи на най-малките ученици – първокласниците, които влизат в класните стаи на община Петрич.

„С любопитство и очакване ще хванете ръката на учителя, за да тръгнете по нов път. Ще учите, ще играете, ще творите, ще ставате все по-самостоятелни и общителни. В училище ще пораснете по- уверени“, каза кметът Димитър Бръчков.

За учителите той открои предизвикателството на дистанционното обучение, с което са се справили отговорно, а това е доказателство за висок професионализъм и отдаденост в работата.

Тържествена пъстрота, много настроение, усмивки и любопитни детски очички съпроводиха откриването на учебната година във всички училища на територията на община Петрич. Във всяко едно учебно заведение по традиция имаше представител на Общината, който да връчи поздравителен адрес от името на кмета. Общо 5 142 ученици от първи до дванадесети клас ще бъдат в клас за учебната 2021-2022 година.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd