Путин ще е независим кандидат на новите избори

Снимка: БГНЕС

Той е издигнат от инициативен комитет

Владимир Путин ще се кандидатира за президент не от името на партия, а като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, подкрепен от обществени фигури от различни сфери, съобщиха агенциите, цитирани от БТА.

Инициативен комитет, в който влизат над 700 политици и представители на спортните и културните среди, се събра днес в Москва и единодушно подкрепи номинацията на Путин като независим кандидат, посочва Ройтерс, като се позова на руските осведомителни агенции.

Путин, който е на власт в Русия като президент или министър-председател повече от две десетилетия, обяви миналата седмица, че ще се кандидатира за нов шестгодишен мандат на предстоящите президентски избори, които ще се произведат през март догодина.

Той няма да участва в изборите като кандидат на управляващата партия "Единна Русия", въпреки че ще има пълната ѝ подкрепа, а като независим кандидат, заяви Андрей Турчак, високопоставен представител на партията, цитиран от РИА Новости.

Сергей Миронов, председател на партията "Справедлива Русия", също бе цитиран да казва, че Путин ще се кандидатира като независим кандидат и че ще бъдат събрани подписи в негова подкрепа.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK