Путин: Русия бе принудена да действа в Украйна

Снимка: nova

Той заяви, че антируските санкции са нанесли загуби в размер на 400 милиарда долара за година в страните от ЕС

Руската "специална военна операция" в Украйна е решение на суверенна държава, основана на правото да защитава своята сигурност, каза руският президент Владимир Путин в петък по време на речта си на пленарната сесия на Международния икономически форум в Санкт Петербург (ПМИФ).

"В настоящата ситуация, на фона на нарастващите рискове и заплахи за нас, решението на Русия да проведе специална военна операция беше принудително. Трудно, разбира се, но принудително и необходимо. Това е решение на суверенна държава, която има безусловна право, въз основа на Устава на ООН, да защитава своята сигурност", каза руският държавен глава.

"Всички задачи на специалната военна операция ще бъдат решени, смелостта и героизмът на войниците, консолидацията на обществото ще бъдат ключът към това," обеща Путин.

Руските войници защитават правото на Руската федерация на свободно и безопасно развитие, срещу псевдоценности, дехуманизация и деградация.

Той предвеща смяна на политическите елити на Запад и идването на власт на популистки и радикални партии, защото управляващите в тези страни не се интересували от проблемите и интересите на обикновените хора. Традиционните партии губели властта и били заменяни от нови формации, но ако те не предлагат реални алтернативи, нямало да съществуват дълго.

Според него ЕС окончателно е загубил своя политически суверенитет, а управляващите чакали "какво ще им се спусне отгоре" и причинявали вреди на собственото си население и собствените си икономики.

Руският президент заяви, че антируските санкции са нанесли загуби в размер на 400 милиарда долара за година в страните от ЕС. Той обръща внимание на, според него, "значителното поскъпване на храните, електроенергията и горивата в ЕС и САЩ и влошаването на качеството на живот на гражданите им". Путин обърна внимание, че инфлацията в някои страни в ЕС е доближили или надхвърлила 20 процента. /news.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK