Психично болна уби с нож сестра си в село Баня

снимка: infomreja.bg, архив

Кърваво убийство потресе жителите на разложкото село Баня. 52-годишна жена уби по особено жесток начин родната си сестра, нанасяйки й цели пет удара с нож в корема.

Екшънът се разиграл снощи към 21,50 часа пред фамилната къща в Баня. След възникнал скандал 52-годишната Янка К., която била употребила солидно количество алкохол, се нахвърлила с нож върху сестра си – 60-годишната Филка С., като я намушкала пет пъти в областта на корема и гърдите.

По неофициална информация след деянието убийцата сама подала сигнал на тел. 112.

Отзовалият се на местопроизшествието екип на Спешния център заварил Филка в локва кръв и в безпомощно състояние. Ранената е транспортирана в болницата в Разлог, където незабавно бил сформиран екип за извършване на операция.

Въпреки усилията на медиците към 6 часа тази сутрин жената издъхнала.

Янка К. страдала от психично заболяване, но не пила редовно хапчетата си. С психични проблеми бил и синът й, разказаха хора от селото. Вероятно в момент на афект и в пияно състояние, тя е извършила кървавото престъпление, предполагат местните.

Янка е живяла дълги години във Видинско, откъдето е съпругът й. Преди около 2-3 години обаче тя се развела и дошла със сина си в семейната къща в Баня. "Знаехме, че има някакви психични проблеми, но досега никой не се е оплакал от нея", каза пред "ИНФОМРЕЖА" кметът на разложкото село Николай Драговчев.

Филка пък била женена в Калофер. Преди дни тя дошла във фамилната къща, за да се види със сестра си и племенника си, но така намерила смъртта си.

Нейни роднини от Карлово се очаква да пристигнат днес в Баня. Предполага се, че тя ще бъде погребана в Карлово.

Янка е най-малката сестра в семейството. Убитата Филка била средната, а най-голямата – Тинка, която също не живеела в бащиния си дом в Баня. Трите жени имали и брат, който починал преди няколко години.

52-годишната Янка К. е задържана. Предстои да бъде консултирана с психиатър.

По случая е образувано досъдебно производство. Сезирана е и Окръжната прокуратура в Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK

//