Протестиращите блокираха БНТ и депутата Даниела Дариткова

Снимка: "Дневник"

Депутатът от ГЕРБ е блокирана в колата си, Корнелия Нинова бе придружена от полиция

Ден шестнадесети: протестиращите блокираха БНТ в очакване на Дариткова и Нинова.

"Дневник" напарви хронология на събитията в столицата в 16-ия ден от протеста.

23:13

Организаторите на протеста, познати като "Отровното трио", призоваха от страницата си във "Фейсбук" привържениците си да подкрепят сдружение БОЕЦ, които инициираха блокадата на БНТ. Около сградата на обществената телевизия идват още хора от освободените от блокада вече възлови кръстовища

23:02

Няма да допусна да бъда използвана за повод за конфликт между протестиращи и полиция! Всички обаче имаме своите права!

Това написа в профила си във "Фейсбук" Даниела Дариткова, след като вече повече от час не напуска сградата на БНТ, където беше за участието си в предаването "Панорама". Входовете на обществената телевизия са блокирани от протестиращи, които искат да се видят лично с нея, за да я призоват кабинетът да подаде оставка.

22:28

Протестиращите пред БНТ чакат от сградата да излязат председателят на парламентарната група на ГЕРБ Даниела Дариткова и лидерът на БСП Корнелия Нинова, които гостуваха в предаването "Панорама". Входовете на БНТ са блокирани и към момента двете все още не са напуснали сградата. Плътен кордон от полицаи има разположен на входовете на телевизията.

На въпрос на "Дневник" защо призовава Дариткова да излезе, мъж обясни, че иска да я пита дали Бойко Борисов си е подал оставката, "за да можем да се разотидем спокойно по домовете си и ние". Почти през цялото време се скандира "Оставка".

22:10

Протестиращите, които блокираха Орлов мост, са спокойни, като няма никакви ексцесии. Повечето от тях се отправиха към сградата на БНТ, а останалите около 200 души са насядали мълчаливо по бордюрите и по шосето. Деца и младежи решиха да покарат кънки и велосипеди в района.

21:25

Стотици протестиращи са се събрали пред сградата на БНТ с искане за оставка на генералния директор на телевизията Емил Кошлуков. Очаква се към тях да се присъединят още хора. Десетки полицаи са застанали плътно пред входовете на телевизията и са ги блокирали. Сред скандираните призиви са "Кошлуков - ДС, марш от БНТ".

Протестът блокира София отново

Протестът отново блокира София. На участващите в недоволството бяха раздадени табели с възлови кръстовища в столицата, които да блокират. Това са Орлов мост, Халите, бул. "Витоша" и бул. "Патриарх Евтимий", паметника на Васил Левски, бул. "Васил Левски" и ул. "Граф Игнатиев", площад Македония, бул. "Ал. Дондуков" и "Г. С. Раковски", "Фритьоф Нансен" и бул. "България", Лъвов мост.

"Борисов няма да си тръгне. Днес ще затворим София отново, утре ще затворим държавата", каза Арман Бабикян.

Протестиращите се разделиха на 9 групи и се насочиха към посочените места под звуците на патриотичната песен "Боят настана".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK