Променлива облачност днес, по-значителна в Южна България

Снимка: Infomreja.bg

Нахлува студен въздух

Днес облачността ще е променлива, над Южна България по-често значителна. На отделни места там ще има валежи, главно от дъжд, в планинските райони - от дъжд и сняг, но до вечерта ще спрат. Ще духа слаб, в Дунавската равнина - умерен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 5° и 10°, на места в южните райони до 12°-13°, в София - около 5°.

Над планините облачността ще е значителна със слаби валежи от сняг, под 1800 метра - от дъжд и сняг. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 3°.

Над Черноморието облачността ще е променлива, над южното крайбрежие по-често значителна и на места там ще има слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб, по северното крайбрежие - умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са 9°-13°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца.

Слънцето в София изгрява в 7 ч. и 35 мин. и залязва в 16 ч. и 54 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 18 мин. Луната в София залязва в 9 ч. и 55 мин. и изгрява в 18 ч. и 18 мин. Фаза на луната: два дни след пълнолуние. /НИМХ/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK