Приключи полагането на асфалт по част от улиците в Дупница

Снимки: Община Дупница

В напреднала фаза са и ремонтите по ул. "Димчо Дебелянов"

Полагането на първи слой асфалт в "Градска градина" по улиците "Криволак" и едната част на ул."Плиска" приключи днес. В рамките на дни е планирано и полагането на втория-износващ слой, след което преминаването на МПС-та по тях ще бъде позволено. Дейностите продължават с подготовка за асфалтиране на останалата част от "Плиска", както и улица "Здравец". Към момента преминаването на автомобили през Градска градина се извършва в двете посоки по ул. "Здравец". Освен цялостно преасфалтиране, изграждат се и тротоари.

В напреднала фаза са и ремонтите по ул. "Димчо Дебелянов", която никога досега не бе ремонтирана и бе черен път. Известната в града като "Стоте язовира" улица, освен подпорна стена заради свлачище, се изграждат тротоари и предстои да бъде асфалтирана.

"Времето позволява да се работи без проблеми и се надявам, че ще ни позволи да приключим с "Димчо Дебелянов" в следващите седмици. Не е никак малко работа, защото на практика се изгражда улица, която досега е била по-скоро коларски път, но вече се вижда резултатът. Факт е, че десетки семейства в годините са газили във вода и кал, но това е на път да остане в миналото", коментира зам.-кметът Крум Милев след редовния обход на ремонтите.

"Вижда се краят и с подмяната на водопровода по ул. "Трети гвардейски полк", където се работи усърдно. Получих уверение, че до края на другата седмица ще приключат с подмяната на водопровода по нея. Подменен е вече водопровода по ул. "Илинден", след което се продължава по ул. "Баба Ната", "Даскал Христо Тодоров", "Елин Пелин" и "Мир".

Надявам се, че ще успеят да свършат и по-рано от предвиденото с подмяната на водопровода, защото това е свързани със спиране на водата не само в района и създава дискомфорт. Освен смяна на подземната инфраструктура, веднага след това се започва и надземната - нови тротоари и асфалтиране на всички тези улици", заключи Милев.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK