При по-прецизни критерии наемат служители на ВиК-тата

Снимка: Infomreja.bg

Правителството одобри промени в Наредба

Правителството одобри промени в Наредбата за изискванията и критериите за ВиК операторите и квалификацията на персонала им.

Измененията са насочени към привеждане съдържанието на подзаконовия акт в съответствие със Закона за водите и Закона за публичните предприятия и избор на отговаряща на спецификата на оператора система за управление на здравето и безопасността при работа, съобщават от Правителствената информационна служба.

С отмяната на чл. 9 се предоставя възможност на принципала да определя специфични изисквания за заемане на длъжностите по управление на ВиК дружествата, като се разширява кръгът на допустимите кандидати, с цел недискриминиране и възможности за по-конкурентен избор сред тях, отговарящ на нарасналите потребностите на отрасъла.

За осигуряване на изпълнението на други специфични за дейността функции, се запазват както действащият по-широк обхват на изискванията към персонала на ВиК операторите, така и изискванията за разширяване на професионалните умения и за повишаване на квалификацията му.

С изменението се предоставя възможност на ВиК оператора да избере подходяща система за управление на здравето и безопасността при работа на персонала, отговаряща на конкретната за него специфика на дейностите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//