Президентът Румен Радев на честването в град Левски

Източник: БГНЕС

"Стремежите на Левски са живи и днес" - подчерта държавният глава.

"Нима срещу тиранията и неправдата не трябва да се борим с всички сили, обединени и заедно? Нашето време все по-настоятелно изисква да се пробудим и да си припомним какво е лично и национално достойнство. Ние сме решението на всички предизвикателствата. Свободата е път, който трябва да измине всеки един от нас."

С тези думи президентът на България Румен Радев се обърна към събралото се множество в град Левски, където бе поканен да сподели заедно с тях светия за всеки българин празник.

"Днес, когато честваме 183 години от рождението на Васил Левски за мен е чест да бъда в единствения град, който носи името на Апостола на свобода" - отбеляза президентът.

Вие, жителите на община Левски, повече от век изпълвате с достойнство и отговорност това градът ви да се нарича с името на най-достойния син на нашето отечество. Така, както ще продължат и децата ви да пазят безсмъртните му завети. "Стремежите на Левски са живи и днес" - подчерта държавният глава.

Левски е нашият защитник пред времето - завещал ни е морален пример, с който мерим и думите, и делата си. Дали ще изпълним завета за чиста и свята република, зависи от нас - от нашата непримиримост - особено днес. Само пътят на Левски ще е нашият път - път като личности, пък като нация.

На днешния светъл празник пожелавам на всички вас здраве, енергия и висок дух. За да може да продължите гордо да носите името на Левски, за което той ни завеща да се борим докрай. Поклон пред делото - да живее България!

Така завърши словото си президентът Румен Радев в град Левски по време на тържествената заря-проверка с участието на курсанти от НВУ "Васил Левски". /news.bg/

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK