Преустановяват всички автобусни превози на територията на Дупница

Снимка: Infomreja.bg

За 18-и май е обявен национален протест от всички в транспортния бранш с начало 9 часа

От 10 до 12 часа утре се преустановяват всички автобусни превози на територията на община Дупница. За 18-и май е обявен национален протест от всички в транспортния бранш с начало 9 часа. Фирмите, които обслужват транспортните пакети от квотата на Община Дупница ще се включат в 10 часа, като до тогава ще изпълняват курсовете си по разписание. Причината за по-късното включване е матурите, като превозвачите коректно не искат да създават проблеми на учениците и родителите им. До 12 часа се преустановяват курсовете по междуградските и междуселските транспортни схеми, след което движението ще бъде възстановено по разписание.

"Протестните действия са във връзка с тежката икономическа ситуация, в която се намираме и невъзможността да обслужваме възложените ни маршрутни разписания, в следствие на високите цени на горивата, невъзможността да заплащаме полагащите се трудови възнаграждения и на служителите ни, намерението за разширяване обхвата и увеличаване на цената на тол-системата, липсата на субсидиране на слабонаселените места...", се казва в част от писмото на Конфедерацията на автобусните превозвачи до Община Дупница.

В национален план, на много места транспортните фирми, извършващи превоз на пътници ще преустановят работа за времето от 9 до 17 часа.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax