Предизборната надпревара в Разлог е между шестима кандидати

Снимка: Infomreja.bg

Люта битка на идеи и решения!

Люта битка на идеи и решения! Предизборната надпревара в Разлог е между шестима кандидати.

Сред тях има само една дама – това е Велина Кулина, излъчена от ПП-ДБ. Кулина е икономист по образование и е практикувала по професията си в продължение на 25 години. Към момента е едно от най-разпознаваемите лица в общината, заради дейността си като председател на Читалището в Разлог и организатор на културни събития. Досега не е участвала в политически проекти.

„Неопетнен“ от политиката е и бизнесменът Радослав Кирев, който преди три години се завръща от Англия със семейството си. Той е кандидат на БСП за кметския пост. Кирев е син на Георги Кирев – един от най-успешните кметове на Разлог след демократичните промени, както го назовават хората. Кирев споделя за себе си, че не личните интереси, а работата за хората определят развитието на общината.

Венислав Гърменов – досегашният временен кмет на Разлог, също е кандидат. Очакванията бяха той да е кандидатът за кмет, издигнат от ГЕРБ-СДС. На вътрешно номинационно събрание на местната структура, Гърменов получи голям брой гласове. ГЕРБ обаче решиха да издигнат екскмета Красимир Гречев. Така – Гърменов, ще участва в есенната надпревара като кандидат на СДС-ВМРО.

Припомняме, че преди година инж. Гърменов седна на поста като ВрИД кмет след като предсрочно бе отстранен от поста Герчев. Поради причина, че оставаше година до възпроизвеждане на местните избори, законът не позволява предсрочни такива.

Кандидатите не спират до тук. Д-р Румен Кондев – познат в областта лекар, завеждащ отделението по вътрешни болести в МБАЛ-Благоевград, бивш заместник-кмет, бивш директор на РЗИ и РНЗОК в Благоевград, също ще участва в изборите на 29-и октомври. Той е издигнат от коалиция „Заедно за силна община“.

И на последно, но не по значение място, е шестият кандидат, чиято регистрация бе отразена и последна в ОИК-Разлог на 26 септември. Това е Христо Зайков, който ще участва в изборите като представител на местната коалиция „СБОР“.

Всичко за предстоящите местни избори - подготовката за тях, кандидатите и техните послания, следете в страницата ни Инфомрежа Избори!

 

КОМЕНТАРИ

FACEBOOK