ПП търсят още подкрепа, ГЕРБ - отиват на избори, ИТН - не разговаряли с ПП

Снимка: Infomreja.bg

Митева е убедена, мандатът е бил изпуснат

Официално не знам „Продължаваме промяната“ да са ни търсели за подкрепа.  Това, което вчера усилено се наблюдаваше, е желание от народни представители от „Продължаваме промяната“ да проведат срещи с нас.

Това заяви Ива Митева от „Има такъв народ“.

„Оставаме категорични, че разговори могат да се водят само с официална покана. Не прави чест на всички тези хора начина, по който се обръщат към нас. Както поканиха БСП и „Демократична България“, можеха да поканят и нас в самото начало, а не последният ден да се правят някакви опити, с които да се внушават неверни твърдения в обществото как ние сме отказали или не желаем, когато вече програмата им е написана и дори министерските си кресла са разпределени“, добави тя.

Митева е убедена, мандатът е бил изпуснат и не са направени всички усилия той да бъде успешен.

"Проведох няколко срещи със Слави Трифонов и той беше отворен за такива разговори. Просто никой не ни потърси", каза още тя.

„По пътя на политическата логика няма как да има правителство, нито днес, нито следващата седмица, ако евентуално се стигна до гласуване“. Това каза пред bTV депутатът от ГЕРБ Тома Биков по повод очаквания проект на кабинет на Асен Василев.

По думите му причината да не се сформира ново правителство в рамките на този кабинет е, че съпредседателите на „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков и Асен Василев, не са променили формулата, която им е попречила да спасят кабинета „Петков“.

„Дори да бъде избрано правителство със 121 депутат, аз смятам, че това по-скоро ще задълбочи политическата криза, отколкото да намери решение“, коментира Биков.

Той потвърди, че ГЕРБ ще върне мандата за съставяне на правителство, ако президентът им го връчи.

„Правителство в рамките на този парламент можеше да има, включително и без нас, ако Асен Василев и Кирил Петков бяха способни да загърбят собственото си его и да отстъпят крачка назад – да не участват в изпълнителната власт“, смята депутатът от ГЕРБ.

На този етап нямаме промяна в ситуацията. Все още продължаваме да разговаряме. Очакваме всеки, който иска да окаже подкрепа на правителството, да разговаря с нас.

Това заяви председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Андрей Гюров.

„Ние сме тук, не сме отишли на интерконектора в Гърция. Така както кандидат-премиера, така и аз сме на разположение за разговори“, добави той.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK