ПП: Намерихме нужния брой депутати, вървим към пълно мнозинство

Снимка: Infomreja.bg

Това каза в Стара Загора депутатът от ПП Атанас Михнев

"Вярвам, че ще се намерят народни представители, които да осигурят мнозинство в парламента. Вярваме, че към нас ще се присъединят народни представители, които имат смелост да изпълват със съдържание думата народен представител и ще гласуват по съвест, защото политиката не е шоу, а работа“. Това каза депутатът от "Продължаваме промяната" Атанас Михнев в Стара Загора, цитиран от Дарик. 

Той допълни, че на дневен ред са три много важни теми, които пряко засягат живота на българските граждани- актуализацията на Бюджет 2022, борбата с корупцията и дали ще има План за възстановяване и устойчивост. Според него в момента се поставят под риск и договореностите, които се правят на международно ниво, за доставка на газ.

От думите му стана ясно, че „ясно ще се види в идните седмици кой клати държавата, кой на коя страна е и кой защитава държавността. "Настана време вододелно и време за мъже“, каза той. Според Михнев през тази седмица няма да бъдат гласувани министерските оставки, които са депозирани от министрите на „Има такъв народ“. 

Миналата седмица Слави Трифонов обяви, че партията му напуска управлението. Той заяви, че депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта на социалните мерки и пенсиите на хората, но няма да подкрепят останалата част, защото е вредна и води страната към разруха. 

Веднага след това "Продължаваме промяната" даде пресконференция, на която премиерът Кирил Петков заяви, че последната седмица вицепремиерът и министър на регионалното развитие Гроздан Караджов на ИТН е поискал увеличаване на бюджета на МРРБ с 3,6 млрд. лева. В противен случай министрите от партията на Слави Трифонов са обяснили, че няма да подкрепят актуализацията на бюджета. 

Премиерът обясни, че първият конфликт с ИТН в коалицията е възникнал когато са отказани първия 1 млрд. лева за тези фирми. 

По думите му вторият голям разрив с ИТН е дошъл заради липсата на реформа в КПКОНПИ и предложението му комисията да бъде оглавена от Бойко Рашков.

Според информация на 24 часа осем депутати са готови да напуснат групата на "Има такъв народ" в парламента. Те ще излязат от групата, въпреки че още нямат твърда уговорка с "Продължаваме промяната", а тепърва ще очакват оферти за партньорство. Още тази седмица може да се наложи привличането на новите независими депутати към ключово гласуване.

Осмината се организират от подалия оставка спортен министър на ИТН Радостин Василев, който бил против спуснатото от партийния лидер напускане на правителството.

В групата нови независими депутати са досегашната организационна секретарка на ИТН Виктория Василева, Николай Радулов, Светлин Стоянов, Иво Атанасов, Ивайло Христов, Деян Петков, Христинка Иванова, Георги Георгиев. В групата на Трифонов в парламента така ще останат 13 депутати, колкото са хората и на "Възраждане".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK