Повдигнаха обвинения на 3-ма, хванати да превозват мигранти край Стара Загора

Снимка: Infomreja.bg

Установено е, че двама от обвиняемите са украинец и турчин, а третият е български гражданин

За периода от 9 до 13 ноември 2023 г. в Районна прокуратура-Стара Загора са наблюдавани три новообразувани досъдебни производства по чл. 281 от Наказателния кодекс - срещу лица, подпомагали чужди граждани да преминат незаконно през страната, съобщават от държавното обвинение.

По всички от досъдебните производства са предявени обвинения до 24 часа след извършване на деянието. По трите производства е постановено 72-часово задържане на обвиняемите лица и по искане на наблюдаващия прокурор е взета от съда мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тримата.

Установено е, че двама от обвиняемите са украинец и турчин, а третият е български гражданин.  Те били наети да превозват мигранти чрез социалните мрежи, като им е обещавано добро заплащане. На тях им било разяснено, че няма да има наказателни последици от престъплението.

На тримата били предоставени автомобили, които са наети или регистрирани на фиктивни собственици. Та се били спрени от полицията в района на автомагистрала „Тракия“, обл. Стара Загора. Превозвали са общо 44 мигранти, граждани на Сирия и Афганистан, които са настанени в бежански центрове в страната. Сред тях е имало и непълнолетни. Активните действия по разследванията продължават.

Районна прокуратура-Стара Загора провежда бързи разследвания и постановява предварителни задържания на извършителите  на тези престъплението с цел недопускане на укриването

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK