Повдигнаха обвинение на кмета на Генерал Тошево

Снимка: Infomreja.bg

Определена е гаранция за освобождаването му в размер на 10 хиляди лева

Повдигнаха обвинение на кмета на Генерал Тошево. Определена е гаранция за освобождаването му в размер на 10 хиляди лева. Още преди да изтече 24-часовият арест на Валентин Димитров от местната структура на БСП и симпатизанти на кмета излязоха на протест в негова защита пред полицията в Добрич.

Димитров беше задържан в сряда, пише Нова тв. Това станало по искане на Европейската прокуратура и в хода на разследване за измама с евросубсидии.  "Абсолютно твърдо не допускам кметът да е предоставил невярна информация на когото и да е било", каза Владимир Начев, лидер на групата на БСП в Общинския съвет на Генерал Тошево.

Според председателката на ОС санирането на много жилищни сгради, което разследва Европейската прокуратура, бил готово в срок. А арестът е политически театър. "Преди две седмици бяхме предупредени, че може да се случи нещо такова. Не мога да дам името на човека, който ни го каза", каза Яна Бонева.

Съмненията са, че Димитров е подал невярна информация за строително-монтажни работи, неизпълнени в срок по проект за повишаване на енергийната ефективност в социални жилища. А негови поддръжници го подкрепиха с протест пред полицейското управление в Добрич, където бе задържан. 

Малко преди 10 часа кметът излезе от ареста, първоначално без обвинение. Самият Димитров отказа да коментира. По-късно той отново се върна в следствието и излезе с обвинение. Наложена му бе парична гаранция в размер на 10 хил. лева. След като това стана ясно, той заяви, че спи спокойно и е с чиста съвест. Според адвоката му Милен Янков обвинението е за подаване на неверни сведения.

От своя страна от БСП, на която градоначалникът е член, излязоха с позиция, в която наричат ареста "политическа поръчка" и заявяват подкрепата си за Димитров. 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK