Постоянен арест за водач, хванат да шофира с рекордните 3,33 промила

Снимка: Infomreja.bg

Деянието е извършено в изпитателния срок на условна присъда

Районен съд - Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на Н. Н. Той е привлечен като обвиняем за управление на лек автомобил „Фолксваген“ с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 промила, а именно – 3,33 промила. Проверката е извършена на 29 ноември, на пътя София - Кюстендил – ГКПП Гюешево.

Деянието е извършено в изпитателния срок на условна присъда за престъпление по чл. 249, ал.1  / за използване на платежен инструмент без съгласието на титуляра /, се посочва в искането за вземане на най- тежката мярка за неотклонение на Районна прокуратура – Кюстендил.

Съдът счете, че е от събраните на досъдебното производство доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е автор на престъпление по смисъла на чл. 343б, ал.1 от НК, за което се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Обвиняемият е осъждан и въпреки, че има адресна регистрация в България – гр. София, съдът намира, че е налице и реална опасност да се укрие или извърши престъпление, доколкото същият е с двойно гражданство – българско и северномакедонско, престъплението е установено в близост до ГКПП Гюешево, като очевидно се е прибирал към дома си в РСеверна Македония. Деянието е извършено в изпитателния срок на друга присъда, в размер на 1 година „лишаване от свобода“, която при признаване за виновен следва да се приведе в изпълнение, пише в мотивите на Районен съд - Кюстендил.

Определението, с което по отношение на обвиняемия Н. Н. е взета най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“, подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 3-дневен срок, считано от днес.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd