Постоянен арест за Димитър Димитров, убил съпругата си в Перник

Снимка: Infomreja.bg

Съсед на Димитров заявил, че е чувал в продължение на повече от 2 часа силни шумове от апартамента в нощта на убийството

Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Перник за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 41-годишния Димитър Димитров, привлечен в качеството на обвиняем за извършено от него умишлено убийство - престъпление по чл. 115 от НК, съобщават от държавното обвинение.

По досъдебното производство е установено, че на 29.04.2023 г., в жилище на ул. „Юрий Гагарин“ в гр. Перник, Димитър умишлено умъртвил съпругата си Анита Димитрова.

Констатациите на извършената аутопсия сочат, че смъртта на пострадалата се дължи на съчетана травма – черепно-мозъчна, аспирация на кръв в белите дробове и кръвозагуба.

Съсед на Димитър Димитров заявил, че е чувал в продължение на повече от 2 часа силни шумове от апартамента в нощта на убийство, съобщава и Нова тв.

Димитров е бил употребил алкохол в петък вечерта, разказали работещи в близкото заведение. Разследващите са открили черен чувал, в който са намерени  дрехите на жертвата.

Камери в близост до блока улавят момента, в който Димитров ги е изхвърлил. Ръцете на Димитров били наранени, по тялото на Анита са открити следи от побой.

В днешно заседание съдът прие, че е налице обосновано предположение за виновността на обвиняемия. Съществува реална опасност той да извърши престъпление или да се укрие, посочват още от прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK

//