Постоянен арест за 37-годишен, хванат с хероин в Кюстендил

Снимка: Infomreja.bg

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил

Мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение обвиняем в държане на високорискови наркотични вещества - хероин, определи Районен съд – Кюстендил, като уважи искането, направено от Районна прокуратура, съобщават от пресцентъра на съда.

37- годишният Методи Е. е привлечен като обвиняем, за това че на 17.03.2023 г.,  на ул. „София“ Кюстендил, без надлежно разрешително съгласно Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, е държал в себе си високорисково наркотично вещество - хероин, с бруто тегло 0, 012 кг.

Налице са достатъчно доказателства, от които следва първоначален извод, че обвиняемият е съпричастен към престъплението, за което му е повдигнато обвинение. То е тежко по смисъла на НК и предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Налице е и втората предпоставка за взимане на най-тежката мярка за неотклонение, а именно: реална опасност обвиняемият да извърши ново престъпление. Той е осъждан многократно, предимно за престъпления против собствеността. Деянието е с висока степен на обществена опасност, посочва още в мотивите си съдия Мария Танева.

Определението подлежи на обжалване с частна жалба и частен протест, пред Окръжен съд - Кюстендил.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK