Посрещаме 2021 г. без тържества, концерти и хора по площадите

Снимка: Infomreja.bg

В цялата страна празненствата са отменени

Часове до посрещането на 2021 г. За първи път от десетки години насам тържества, концерти и хора по площадите - няма да има. Забранено е и събирането на повече от 15 души на едно място. 

В цялата страна празненствата са отменени заради разпространението на коронавируса и извънредните мерки, които остават в сила до 31 януари 2021 година.

Всички заведения са затворени, големите търговски центрове - също. Разрешено е единствено ресторантите в хотелите да работят, но само с гости и само до 22:00 часа.

Площад „Батенберг” в София, където обикновено се организира новогодишен концерт, този път ще остане празен и тих. Това се случва за първи път от поне 20 година насам. Няма да има и нощен градски транспорт. А от утре до 3 януари градският транспорт ще се движи по празнично разписание, тоест през по-дълги интервали от време.

В някои градове у нас остава празничната заря. Такава заявка има от Пловдив. Общината обеща бляскава заря от три тепета, с която да се отбележи новата 2021 година.

Част от пловдивчани вече напуснаха града, за да посрещнат Нова година в хотел или при близки в други населени места. Има обаче и хора, които са решили да останат в града и да бъдат на площада, въпреки че няма да има новогодишна програма.

Същевременно здравните власти тестват за COVID-19 всички пътници, които пристигат на летище Пловдив от Лондон. В новогодишната нощ полицаи и инспектори на здравната инспекция ще извършват съвместни проверки за това дали се спазват разпоредбите на здравния министър. В нощта на 31 декември срещу 1 януари те ще бъдат съсредоточени в ресторантите и обектите за хранене.

„Призовавам гражданите да не разваляме за няколко часа това, което постигнахме във втората половина на месец декември. Апелът ми е да спазваме заповедите на министъра на здравеопазването”, призова д-р Аргир Аргиров, зам.-директор на РЗИ-Пловдив.

Точно в полунощ в рамките на 6 минути над града ще се изсипе дъжд от светлини под формата на разноцветни букети от хризантеми и далии, палми, звезди и сърца. /nova.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK