Политическите формации още не са готови с кандидат-депутатите

Снимка: Infomreja.bg

Срокът е до 28 февруари

В първия ден за регистрация нито една партия или коалиция не е подала кандидат- депутатските си листи в Централната избирателна комисия. Срокът е до 28 февруари. Нито една от партиите и коалициите не дават официална информация за имената по райони. Неофициално обаче какво научи NOVA от свои източници:

Най-трудна е задачата на новата коалиция ПП-ДБ, които ще трябва да си разпределят местата. Очаква се “Продължаваме Промяната” да заеме повече от тях, заради значително по-високия резултат на миналите избори. Единственият потвърдил, че ще оглави листата в Габрово е бившият депутат от БСП Явор Божанков. По предварителна информация се очаква Кирил Петков да заеме челното място в 23-МИР в София, в 24-ти Христо Иванов или Атанас Атанасов. Най-оспорвания 25 избирателен район засега се предвижда отново да е за Христо Петров. Асен Василев се очаква да е първи в родния си град Хасково.

ГЕРБ-СДС

Лидерът на партията - Бойко Борисов, отново ще води листата в 25-МИР в София, както и тази в Пловдив.

БСП

В 25 МИР в София срещу Бойко Борисов и Христо Петров ще се изправи и лидерът на БСП Корнелия Нинова. Очаква се челни места в листите да заемат още Кристиян Вигенин, Георги Гьоков, Георги Свиленски, Христо Проданов и Иван Ченчев.

“Възраждане”

“Възраждане” вече са готови с листите, но ще ги обявят в понеделник. Очаква се отново председателя Костадин Костадинов да оглави листата в 25 МИР в София.

“Български възход”

Председателят на “Български възход” - Стефан Янев, потвърди, че ще води листата в София, но още не е ясно в кой район.

ДПС

Все още изчакват номинациите. Очаква се отново лидерът на партията Мустафа Карадайъ да оглави листата в Шумен. От партията не изключиха Делян Пеевски отново да бъде включен в листите.

“Има такъв народ”

До този момент е ясно само, че лидерът - Слави Трифонов, със сигурност ще оглави листа.

“Левицата”

Според източници на NOVA в новото ляво челни места ще заемат Мая Манолова, Костадин Паскалев и Цветеслава Гълъбова.

Началото на регистрацията на листите беше дадено, но политическите формации още не са готови. “Продължаваме Промяната” и “Демократична България” още преговарят.

И въпреки анонса, направен лично от Явор Божанков, Атанас Атанасов от ДБ не потвърди за бившия депутат от БСП в листите.

Още преди листите да са подредени, прогнозата на генерал Атанасов е категорична - първо място за коалицията, в която участва. “Няма “ако”, ние ще сме първи. Много от хората ни казаха - “по-добре късно, отколкото никога. Браво, добре, че се събрахте”, категоричен бе Атанасов. 

Не така смята другата коалиция с амбицията да е първа- ГЕРБ-СДС.

“Тази коалиция е коалиция на спасението и на отчаянието, която се стреми по всякакъв начин да получи първия мандат за съставяне на правителство”, коментира Георг Георгиев. 

И още, предвиждат конфликт в новата формация още преди началото.

“Ако утре тези хора по някакъв начин, недай си Боже, се окажат в управлението - кой ще им формира бюджета? Асен Василев или Мартин Димитров? Защото те имат различна визия. ДБ, отново казвам, демонстрираха относителна отговорност що се касае до мерки. ПП са като фанатик с автоматично оръжие”, каза още Георгиев. 

От БСП смятат, че на тези избори ще подобрят резултата си. При тях реденето на листите също все още е в ход.

“Български възход” не открехнаха много вратата за подготовката и евентуално готвено обединение с други формации.

Очаква се листите на по-голямата част от партиите да бъдат представени официално следващата седмица.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK