Полицията във Варна задържа четирима мъже за наркотици

Снимка: Infomreja.bg

Хванати са и двама дрогирани водачи

Трима мъже - на 16, 19 и 34 години, са задържани в ареста на Първо РУ, Трето РУ-Варна, и РУ Аксаково. Те били проверени на 8 и 9 декември и при обиск от тях били иззети метамфетамин и марихуана - според експертната справка. По случаите са образувани досъдебни производства и са предадени на прокуратурата.

Водачи на 24 и 34 г., управлявали мотор и лек автомобил, са шофирали под въздействие на наркотични вещества. Те били засечени от служители на Трето РУ и РУ Аксаково в четвъртък, след полунощ. При последвалия тест с техническо средство били отчетени положителни проби за метамфетамин. По случаите са образувани бързи производства.

54-годишен варненец е задържан в ареста за срок до 24 часа. При специализирана полицейска операция, на 9 декември, за противодействие на организирани престъпни групи, занимаващи се с разпространение и производство на наркотици, както и на всякакъв вид престъпления, свързани с наркотични вещества, криминалисти от ОДМВР – Варна, разкриха оранжерия за производство на растения от рода на конопа. 

В хода на оперативно-издирвателните действия полицаите влязоха в имот, намиращ се в местност Боровец Юг, където намериха и иззеха 84 бр. растения в различен стадий на растеж, множество лампи и вентилатори, спомагащи извършването на незаконната дейност. По случая е образувано досъдебно производство, което е под наблюдение на прокуратурата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK

//