Полицай задържа бивш затворник, откраднал 14 коли

снимка: infomreja.bg

Полицай от Петрич задържа бивш затворник, откраднал за един месец 14 автомобила и обявен за общодържавно издирване.

В неделя, докато е бил почивка и пътувал с личния си автомобил към София, автоконтрольорът от районното управление в южния град забелязал в района на разклона за село Плоски на главен път Е-79 издирвания престъпник. Униформеният служител веднага докладвал на началника си и успял да задържи криминално проявения Димитър Кунгалов.

47-годишният престъпник е от петричкото село Кърналово и е стар познайник на органите на реда. За периода 11 март - 7 април, той успял да открадне 14 автомобила, като 12 от колите са марка ВАЗ. Освен това за този месец Кунгалов има и извършени пет взломни кражби от търговски обекти.

Кунгалов е обявен за общодържавно издирване. Въпреки проведените издирвателни действия на граничните полицаи от Петрич и Златарево, той не е установен. Едва вчера престъпникът е задържан благодарение на професионализма на автоконтрольора от Петрич.

Димитър Кунгалов живее в село Рупите. Освободен е от Пазарджишкия затвор през средата на декември миналата година.
В момента  той е задържан с постановление на Районна прокуратура-Петрич за срок от 72 часа. Предстои внасяне на мярка „Задържане под стража” в Районен съд-Петрич. Работата по образуваните досъдебни производства продължава.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK

//