Пирин ГД с мач и в деня на Съединението

infomreja.bg, архив

Футболистите на Пирин Гоце Делчев няма да почиват в празничния 6-ти септември. Неврокопчани ще гостуват за контролна среща на Гигант от град Съединение. Съперникът на Пирин е член на Югоизточна В група и в три кръга има една победа, едно равенство и една загуба. Момчетата на Тенчо Тенев ще гостуват в Съединение по покана на домакините, които организират тържества по повод празничния 6-ти септември. Един от гвоздеите на празничната програма е именно приятелската среща между Гигант и Пирин.

В този мач Тенев ще заложи на резервните играчи, като ще даде шанс на футболисти, които намират трудно място в първия тим. Другата причина за решението на Тенев е и благотворителния мач, който ще се играе ден по-късно. На 7-ми септември Пирин Гоце Делчев приема Локомотив София, в мач с благотворителна кауза. Всички средства от контролата ще бъдат дарени за лечението на бившия футболист на неврокопчани Мартин Газиев.

Първата сума, събрана за това лечение, от мача с Лудогорец, е в размер на 720 лева, като сега ръководството на клуба се надява тази цифра да бъде далеч по-голяма. Бившият футболист на Пирин Гоце Делчев Мартин Газиев страда от рядко срещана болест - апластична анемия. Тя уврежда костния мозък и e животозастрашаваща. За да бъде спряна болестта, Мартин се нуждае от спешна трансплантация на костен мозък в чужбина. Донор на костен мозък ще бъде неговият брат, но сумата за операцията е непосилна за семейството и близките на момчето.

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK

//