Пиян водач се заби в къща в Шуменско

Снимка: Infomreja.bg

Друг катастрофира преди село Хитрино

24-годишен от Ивански бил установен да шофира след употреба на алкохол при отработване на пътно-транспортно произшествие, съобщават от полицията. Малко след 03:20 часа в дежурната част на РУ- Шумен е получен сигнал, че водач на лек автомобил се блъснал в къща в село Ивански. Към ул.“ Георги Димитров“ в селото е насочен екип на пътна полиция.

Униформените установили, че водач на лек автомобил Порше „Кайен“, с немски регистрационен номер, се врязал в първи етаж на къща. Пострадали няма. 24-годишният мъж зад волана се движил с несъобразена скорост. На ляв завой излязъл вдясно от пътя и се блъснал в имота.

Нанесени са материални щети на къщата. Тестван бил с дрегер, отчетени са 1,75 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

33-годишен от Сливен бил установен да шофира след употреба на алкохол след сигнал за самокатастрофирал лек автомобил "Ситроен" малко преди село Хитрино. На място веднага е пратен екип на участъка на полицията. Изяснено било, че малко преди 15:30 часа мъжът се движил по пътя между селата Добри Войниково и Хитрино.

На километър преди Хитрино загубил контрол над автомобила, излязъл от пътното платно и самокатастрофирал. Нанесени са материални щети по на управлявания лек автомобил Ситрон „Джъмпер“ със сливенска регистрация. Водачът бил тестван с дрегер, отчетени са 0,93 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK

//